Weekly delights #5

Hej kära vänner!

Jag gillar ordning och reda och rutiner i min vardag, men här på bloggen provar jag mig fortfarande lite trevande fram för att hitta en bra bloggrutin som funkar för mig. 'Weekly delights' har flyttat runt på diverse veckodagar men nu tror jag att jag vill försöka placera den på fredagar och låta den runda av arbetsveckan. Här får ni lite härligheter som fångat mitt interesse i veckan som gått:

kbh-guide-gubbi-kopia.jpg

Foto: Rigetta Klint Styling: Cecilia Tivar

Jag dömmer om at hitta en 'partner in crime' som jag kan jobba med och ännu bättre, dela ett härligt kontor med och blir så sjukt  inspirerad av kreativa duos som Hannah och Amanda, Emilia och Ebba, Johanna och Johanna mfl. Därför blev jag så glad när jag läste på stylist och fotograf Rigetta Klints insta att hun gjort en liten Stockholm och Köpenhamnsguide tillsammans med sin svenska vän och kollega Cecilia Tivar, tidigare stylist på Residence. Hoppas på att se mycket mer från denna härliga dansksvenska duo!!

Se mer HÄR!

 

Foto och styling: Malin Persson

Matchan omtalas över allt just nu, Malin skriver så fint om den på sin blogg här och illustrerar det så vacker med drömmiga bilder från sit otroliga hem utanför Malmö. I dag skriver hon om det där med vardags morgnar och jag tror faktiskt att jag skall följa hennes råd att dricka mitt citronvatten medan familjen äter sin frukost och sedan njuta av min egen frukost i lugn och ro med en härlig tidning, när mannen och dottern cyklat i väg till skolan. Jag sa ju att jag älskar rutiner:-)

 

Kollade in danska Elle Decorations hemsida och hittade lite bilder från The Apartment ägeren Tina Seidenfaden Buscks ljuvliga hem. Jag gillar ju färger och Tina är verkligen en mästare på att leka med mönster och färg i sina inredningar.

Se alla bilder här HÄR!! 

 

Svenska Elle Decoration skriver om Max von Sydows Gotlandsgård som nu är till salu. Wow vilket ställe och poolområdet ser ju inte helt dumt ud.

Se mer HÄR!

 

Det har varit modevecka i Köpenhamn och då brukar man alltid hitta super kul dokumentärer på den danska kanalen DRK. I går tittade jag på dokumentären 'Inside British Vogue' om livet på redaktionen upp till 100 års jubileumet för tidningen. Det hela blev extra interessant eftersom jag själv jobbat på redaktion i många år. 

 

Ha, ha, och nu när jag har er uppmärksamhet så vill jag uppmana er att gå in och följa mitt nya instakonto @danishswedishdeco på där jag dagligen delar med mig av härlig inredningsinspiration. Jag lovar att ni inte blir besvikna:-)

'Det var det hele' från mig, nu skall jag dricka massa ingerfärate så jag blir frisk och jobba lite med min portfolio här på hemsidan, så jag lätt kan visa vad jag gjort när jag skall sälja in mig själv för kommande jobb.

Ha en fantastisk fredag och helg!!

Kram Caroline