Hello monday + Weekly Delights

Hej kära vänner!!

Ny vecka, nya tag! Hoppas du har njutit av helgen, solen och ljuset i eget härligt sällskap eller med någon du tycker om. Jag har tagit det lugnt och försökt att hålla mig borta från skärmar. Det har känts väldigt bra och det är min intention framöver, att hålla paus från den typ av intryck under min helg och låta helgen handla om återhämtning och att vara här och nu. Nu får vi se hur det går...:-) Som Sofi så klokt konstaterade på #influencermeeting2017 för några veckor sedan, så kommer oftast de bästa idéerna till en när man står där i naturen och för en stund släppt taget om allt vad jobb heter.

Från denna reflektion till veckans Weekly Delights:    

Drömstolen

Eero Saarinens 'Whom Chair' med fotpall kommer att vara med på årets moderna auktion 'Moderna + Design' hos Bukowskis. Jag har varken platsen eller plånboken till denna mjukt formade klassiker, men man kan väl alltid drömma lite... 

Lovely life

Jag tilltalas verkligen av hemma-hos reportagen på den svenska livsstilsportalen thewayweplay.se . Finns det något tristare än inredningsreportage där man inte få se vem som bor där? Nej, jag som är nyfiken vill 'möta' människorna och få inblick i vardagen i det aktuella hem vilket man kan räkna med att få på denna härliga sajt, stort LIKE på det!

Must see, eller ja nu går det nog tyvärr ett litet tag innan jag kommer upp till Stockholm igen, men har du vägarna förbi så måste du besöka ArkDes som just nu har en utställning om den fantastiska arkitekten och formgivaren Josef Frank.  

'Lazy Sunday' är namnet på detta fotovärk av norska Julia Pike som på bästa sätt illustrerar hur jag vill spendera mina söndagar framöver.

Kan köpas hos stilleben.dk

Den nya bloggblomman? 

Jag ger Johanna rätt i sin 'blomsterspaning' om att fredagsbuketten med eukalyptusgrenar och blommor i dämpade nyanser nu fått konkurrence av färg, färg och ännu mer färg. Se själv här och här

Veckans danska hem

Min gamla kollega Mette Bonavents otroligt estetiska hem har cirkulerat på de svenska bloggarna den senaste veckan. Inte så konstigt med tanke på att hon har en inspirerande stil och hemmet är inrett helt fantastisk med bl.a. produkter från Mettes mans firma KBH Møbelsnedkeri som gör otroligt vackra produkter.

Se alla bilderna på danska Elle Decoration's site här!