Stemningsfuldt Stockholmshjem

Fredag og efterårferie her i København med det skønneste vejr man kan ønske sig. Min kære mor er lige taget hjem til Sverige efter nogle hyggelige dage her hos os og datteren er på vej over til en legeaftale, så jeg tænkte at jeg vil uploade dette fine hjem som er til salg hos Historiska hem til jer som jeg fandt for et styk tid siden inde på hos Residence.

MEDFD442D1524514FE6A521BEF5DEA616AF_20180921102309.jpg
MED114CD2B6F7264102AB9DF3CC5BCA027D_20180921102309.jpg

Stemningen i denne Stockholmsperle er varm og hyggelig takketvære de lidt mørke farver, store planter og den smukke kakkelovn som giver skøn feminin kontrast til de maskuline designmøbler i mørkt træ og skind.

MED65E5F5AD21C54B8B873178070D8CDA1F_20180921102309.jpg

Sofaområdet er måske en tand for mørk for min smag og hvis jeg fik vælge skulle gulvtæppet være større.

MED0EB7C36C62E941E1AA63C9D066A91FA3_20180921102309.jpg
MED1BCE18DFDE9C4539B6C58F401ECE2F47_20180921102309.jpg

Fræk kombi med den ferskenfarvede væg kombineret med mørkeblå køkkenlåger, klassisk marmor og de tidløse metrofliser. Vil man skifte stemning så gøres det nemt med ny farve på væggen.

MEDC29FF2AA44B143FF820A2FCC97F7BFA0_20180921102309.jpg

Fin detalje at bruge grå/blå farve på modsat side af sofaen og det hele får lidt grafisk maskulint look med sorte rammer og fotokunst. Ønsker dig en fortsat dejlig fredag!

KH

Caroline

Stockholmshjem til salg - Hjemme hos @sofia_wood

9129247.jpg

Hej venner!

Kigger bare hurtigt ind for at tipse jer om dette fine og meget inspirerende hjem som er til salg i Stockholm lige nu. Hjemmet tilhører superesteten Sofia Woods, svensk podcaststjerne i livsstilspodcasten 'Billgren Wood' og marketing manager for Bukowskis. Jeg plejer at lytte til hendes og Elsa Billgren's (en anden super populær og dygtig svensk livsstilsinfluencers) podcast og jeg synes de gør det kanon godt. Anyway, jeg synes Sofia's hjem er super fint og kan rigtigt godt lide alle de gamle ting hun sat sammen på en meget personlig og hyggelig måde.

9129241.jpg

Hjemmets kerne er det store køkkenalrum, hvor lyset på smukkeste vis stråler ind igennem de gamle vinduer. Det gigantiske gulvtæppe ved sofaen er jeg virkelig vild med fordi det har et smukt mønster og de naturlige nuancer skaber varme i rummet. Når du skal indrette med puder i sofaen, kunst eller måske vælge vægfarve så kan man altid ta udgangspunkt i tæppets farvepalet og på den måde få dejlig harmoni i rummet eller vice versa.  Husk endelig at du kan finde mange fine tæpper brugt til en god pris på fx. Lauritz.com  

9129249.jpg

God idé med et mørkt gammelt skab som en kontrast til det hvide køkken.

9129235.jpg

Foto via BO STHLM

Og sidst men ikke mindst det fine soveværelset. Den grå farveskala skaber ro og det gamle maleri understreger den hjemmelige stemning på en dejlig måde. Jeg tror vi kommer til at få se meget mere af den her type af kunst fremover, som en modreaktion på alle plakater vi indrettet os med de seneste år. 

Nu ønsker jeg jer alle en skøn lørdag aften. Her regner det udenfor mine vinduer hvilket jeg elsker, jeg er så klar til efterår efter denne lange og varm sommer. 

Pas på dig selv!

Kh

Caroline

'In bed with' Nina Kullberg

- INDEHOLDER REKLAMELINKS -

MIDNATT-JOURNAL_NINA-KULLBERG_MIKAEL-LUNDBLAD_20171214_7876_web-683x1024.jpg

Midnatt er et svenskt forholdsvis nystartet brand som sælger økologisk sengetøj. Firmaet fik hurtigt spredning i boligblade og på de socialemedier da det lanceredes, og udover at deres sengetøj selvfølgelig er pænt og lækkert så er de glimrende til at fortælle sin historie visuelt hvilket er nærmest afgørende for at nå ud idag. En ekstra cool feature de har er at de indimellem laver reportager hjemmefra spændende profiler under navnet 'In bed with', for at vise hvordan der bor og bruger Midnatts sengetøj i sin indretning. Fornylig kom der en artikel hjemmefra den svenske designer Nina Kullberg som laver skønneste tekstiler. Og se lige hende pyjamas, såå pæn og stilet!!

MIDNATT-JOURNAL_NINA-KULLBERG_MIKAEL-LUNDBLAD_20171214_7781_web-683x1024.jpg
MIDNATT-JOURNAL_NINA-KULLBERG_MIKAEL-LUNDBLAD_20171214_7910_web-683x1024.jpg

Efter nogle år i London er Nina og hendes familie flyttet hjem til Stockholm og bor nu i en klassisk funkisvilla. 

MIDNATT-JOURNAL_NINA-KULLBERG_MIKAEL-LUNDBLAD_20171214_7931_web-1024x683.jpg

Elsker Spodes porcelæn på det smukke Eero Saarinen spisebord med marmorbordplade. 

MIDNATT-JOURNAL_NINA-KULLBERG_MIKAEL-LUNDBLAD_20171214_7735_web-1024x683.jpg

Midnatts 'greige' sengetøj og Ninas grafiske puder i det dunkle og rolige soveværelse.

Foto: Mikael Lundblad

 

SE OGSÅ:

Stockholmshjem: God stil hos stjernefotografen

inredning_hos-jonas-ingerstedt_vardagsrum_bokhylla.jpg

Jeg glemmer meget sjældent et hjem når jeg set det i en reportage. Fotografen Jonas Ingerstedts hjem er et typiskt eksempel på et af de hjem som fanget min opmærksomhed lidt ekstra. Da jeg første gange så det i en case i Elle Decoration SE for nogle år siden, blev jeg helt forelsket i det store smukke rum med den imponerende loftshøjde, de tidløse designklassiker og den kølige og smukke farvepalet. Den anden dag fandt jeg en helt ny sag lavet hos Jonas og eftersom jeg har besluttet mig for ‘samle’ alle mine favorithjem er her inde på bloggen, så skal selvfølgelig Jonas herlige Stockholmslejlighed her ind og ligge. Resten af billederne kan I finde på Elle Decorations site ved at klikke  HER. 

Nu mine venner skal jeg komme i træningstøjet og i gang med at arbejde. Har en plan om at smutte over på anden siden gaden til yoga v 10 tiden, så må hellere komme igang med dagen lidt inden da. Jeg håber I alle får en dejlig fredag og weekend. 

KH Caroline

 

'Husdrömmar' og Svenskt Tenn

IMG_6180-1200x1200.jpg

God morgen!

Håber I har sovet godt! Jeg sov som en sten efter at jeg kom i seng lidt senere end jeg plejer, ville så gerne nå at se det svenske boligprogram 'Husdrömmar' som går lige nu på SVT Play. Jeg bare ELSKER dette program, bliver ligesom helt opslugt af at følge passionerede mennesker og deres vej til drømmehjemmet. I den her uge handler det om et ungt par som købt en gammel skole på landet i Skåne, lige noget for mig som elsker gamle smukke huse og Skåne:-) 

I den her uge er det også møbelmesse i Stockholm. Sidste år var jeg der sammen med min mand Christian, men i år springer vi over. Der har været sååå meget andet at se til og i næste uge er det vinterferie her i Kbh hvor jeg regner med at holde fri så, skal liiiige ha styr på lidt forskelligt inden da. I forhold til messen så kan jeg mærke at jeg har det lidt sådan dobbelt med det hele. Der sprøjtes nyheder ud og jeg tænker bare har vi brug for dette? Samtidigt så er der nogle nyheder der fanger mit interesse. Svenskt Tenn laver altid en fin udstilling i forbindelse med messen og at komme forbi butikken på Strandvejen plejer at være en af mine højdepunkter. Heldigt at Annette som har bloggen 'Inredningshjälpen' er så flittig til at rapportere fra messen, så jeg kan få lidt updates derfra. I år har man på Svenskt Tenn inviteret nogle designstuderende til at forttolke Josef Franks mønster under titeln 'Ten Textile Talents'. Resultaterne er virkelig smukke og nogle udvalgte designs kommer efterfølgende at kunne købes i butikken. Spændende!

Nu skal jeg ta min lille 'morgentur' i vores hjem og sætte ting på plads, fikse min madpakke(i dag arbejder jeg ekstra i butikken) og gøre mig klar til endnu en arbejdsdag. 

Nyd din onsdag! Kh Caroline

 

Herskabeligt Stockholmshjem med edge

carolinesbeautifulinteriors-MalinGlemme

Lige nu kan man kigge ind hos Malin Glemme, grunderen af svenske indretningsbrandet Layered , på hele to svenske indretningssites. Hos Residence har billederne et lidt sofistikeret og stramt look, hvor man hos The Way We Play formidler et lidt mere upoleret billede af livet i dette imponerende Lidingöhjem. 

carolinesbeautifulinteriors-MalinGlemme
IMG_2247-931x1200.jpg
carolinesbeautifulinteriors-MalinGlemme

Stilen er sober i grå nuancer men indimellem kommer der nogle overraskende detaljer der bryder det elegante look på en sjov måde.

carolinesbeautifulinteriors-MalinGlemme

Hvis du ikke kender til Layered gå ind og følg dem på insta. Jeg er især vild med deres tæpper og fatter ikke hvorfor der ikke er nogen i Danmark der taget dem ind i sit sortiment, et spørgsmål om tid tænker jeg:-)

 

Alle billeder er lånede fra:

The Way We Play

Et Stockholmshjem helt i min smag

Noterede for et styk tid siden på Sannas blog, at et af mine favorithjem i Stockholm er til salg. Da jeg for nogle år siden læste det samme hjem her faldt jeg pladask for det hele. Såå hjemligt, personligt og smukt. Er helt vild med farvenuancerne og kunsten.

Kunne godt tænke mig en af disse klassiske Wegner stole fra Carl Hansen i vores hjem, og en puf med Josef Frank stof ville heller ikke skade:-)

Farven på køkkenet er så skøn og selv om man set mange køkken med hele flisevægge synes jeg stadigvæk det holder, klassisk og industrielt.

Soveværelset er et godt eksempel på at man kan skabe en rolig stemning selv om man leger med farver og nuancer. I øvrigt mgt smukt med den store hortensia i flot porcelænskrukke i vinduet.

Og så det fedeste af alt, et grønt badeværelse! Så forfriskende og cool.

Se endnu fler lækre billeder fra dette hjem hos ejendomsmægleren Per Jansson HER!!

 

En fruktansvärd fredag

Fredagen började så fint. Efter att ha lämnat min kära dotter i skolan gick jag en sväng igenom parken med 'Fredagspodden' i mina öron och njöt av all grönska.  På mysiga caféet Ipsen på Gammel Kongevej, mötte jag Jaqueline för en snabb morgonkaffe. Kändes som en väldigt lyxig start på dagen, att kunna starta med bra samtal och sedan gå hem och jobba.

Det var när jag senare på eftermiddagen surfade in på BT som jag upptäckte att något hemskt inträffat i Stockholm. Resten av dagen följde jag nyhetsströmmen på mobilen och tv. I dag går alla mina tankar till dem som drabbats på plats, anhöriga ja alla Stockholmare som precis som jag måste vara i djup chock idag. 

När attacken ägde rum här i Köpenhamn var jag i Sverige. Att resa hem till Danmark dagen efter var en mycket speciell upplevelse. I dag känner jag att det verkligen kan hända var som helst, när som helst. Att en galning kan skapa så mycket ondska skrämmer mig. 

Jag kommer så klart att följa utvecklingen under helgen, men jag kommer sedan att välja att fokusera på kärlek. Jag vill inte vara rädd, jag vill inte begränsas av rädsla. Jag vill inte låta ondskan diktera hur jag skall leva mitt liv.

ALDRIG!

Jag önskar er alla en fin och härlig helg med dem som ni älskar. 

Kram C

 

Finheter från möbelmässan i Stockholm

Nu har jag kollat igenom mina bilder från mitt besök i Stockholm och här kommer ett litet utval av finheter som jag fastnade för.

När jag jobbade som nyhetsredaktör på Bolig Magasinet, var jag alltid väldigt fokuserad på att hitta nyheter till alla mina artiklar. Nu som egen utan deadline, strosade jag runt på ett helt annat sätt och insöp färger, former, människorna och alla fantastiska blommor som man till min stora glädje dekorerat montrarna med. Färgerna i år var verkligen mig. ‘Mina’ rosa toner sågs överallt och den nya populära kulören 'greige' var också starkt representerad. 

Utöver mässan så besökte vi ArkDes och utställningen 'Designed to Last', ute på Skeppsholmen.

Aldrig en Stockholmstur utan ett besök på Svenskt Tenn.

Nya Dusty Deco butiken på Brahegatan är som en enda fantastisk filmkuliss.

Lotta Agaton flyttar(igen)!!

God morgon!

Sitter här i min grå fåtölj med täcke, tända ljus och kaffe, medan mannen sover i sängen bredvid och dottern kollar Netflix. Skönt med lördag.

I går när precis lagt upp veckans 'Weekly delights' här på bloggen, upptäckte jag via bloggaren Inredningshjälpens instakonto att den svenska superstylisten Lotta Agatons välkända grå hem lagts ut till försäljning hos ESNY. Inom dom närmaste timmarna hade stort sett ALLA stora bloggare lagt nyheten på sina instakonton och bloggar, och jag vill ju inte vara sämre så här kommer ett utval av bilder från denna genomförda grå söderpärla!! 

Se alla bilder HÄR!

Lotta är mästare på stilleben av vackra saker. Gillar att hon valt att kombinera överskåp med tom väggplats över köksbänken, så man kan få plats till konst och fin vägglampa.

Lite lustigt, när jag ser denna bild så slår det mig att Lottas kök är en mörk version av vårt, kolla själv här!

Vilken lyx med vacker kakelugn i köket!

Älskar de vackra panelerna, fönsterna och den fantastiska spegeln som bryter så fint med det moderna och maskulina.

Ett bra exempel på hur en ganska vanlig och smal hall kan göras både mysig och personlig.