Weekly delights

Ny vecka och jag är hemma i Köpenhamn igen efter några dagar i den svenska huvudstaden. Jag har hunnit med att jobba och hänga lite med vänner och familj och fått massa inspiration, väldigt härligt! Nu är det tid till lite 'Weekly delights' från veckan som gått, tror faktisk att jag framöver kommer köra denna på måndagen. Är ni med? Nu kör vi! 

Styling: Sidsel Zachariassen Foto: Frederikke Lea Heiberg

Just nu kan du njuta av min kära vän och kollega inredningsstylisten och butiksägaren Sidsel Zachariassen hem på boligmagasinet.dk . Sidsels hem som ligger i fiskebyn Tisvildeleje norr om Köpenhamn, är magiskt och hon är fantastisk till att skapa elegant julstämning på ett modernt och äventyrligt sätt. Se mer HÄR!  

Foto: Ulrika Randel Seventeendoors

I veckan bjöd tidningen Residence in sina bloggare på frukost hos den nyöppnade kreativa mötesplatsen Alma, vilket blev dokumenterad online här, här och här. Jag promenerade förbi på Nybrogatan i torsdags i hopp om att komma in och ta några bilder men tyvärr hade man inte öppet. 

Foto: Jennifer/A Merry Mishhap

Frama har lanserat en ny ytterst minimalistisk vägglampa i förbindelse med öppningen av Annaleenas nya inredningsbutik.

Egentligen har jag för längesedan fått overload av gyllene metaller, men jag måste erkänna att jag är lite förtjust i denna oformliga vas som modedesignern Stine Goya designat åt Kähler. Bilden hittade jag hos danska 'September Edit' vars blogg och insta jag i övrigt kan rekommendera.

En av mina svenska favoritbloggare, Johanna Bradford, har ännu en gång sålt sitt vackra hem för att flytta. Nu har lasset gått tillbaks till Göteborgs vackra område Linnéstaden och jag är säker på att vi är många som är nyfikna på hur det nya hemmet kommer inredas. 

Att julpynta behöver inte vara så komplicerat, se så vackert och enkelt det kan göras!

Se mer HÄR!

Ännu en nyhet från Norm för Menu, ett vackert kubiskt bord där fokus ligger på materialet. 

Sist vill jag uppmana er att kolla in hos coola och super inspirerande Frida som utöver att producera super proffsiga inlägg VARJE(!!) dag har en imponerande julkalender på bloggen med fantastiska produkter som jag mer än gärna skulle vilja vinna. 

Önskar dig en fortsat fin måndagskväll, hörs i morgon!

Kram Caroline

Weekly delights

Efter en avslappnande helg hos mamma i Halmstad är jag nu tillbaks i Köpenhamn igen. Bloggen har som ni kanske märkt fått vila, men nu är jag 'back on track' med lite 'Weekly delights' som jag snappat upp under den senaste veckan på diverse digitala kanaler. Enjoy!!

Just nu kan du uppleva danska textildesigner Helene Blanches vackert dukade julbord och julgran på museet Ordrupgaard norr om Köpenhamn. Helene har dom senaste åren gjort sig känd för sina vackra tapeter och textilier och hennes unika handgjorda julpynt som ses på julgranen kan under utställningsperioden köpas på museet.

carolineflindt-weekelydelights-01.jpg

Norm Architects har designat ett nytt stilrent badkar för spanska märket Inbani, älskar deras minimalistiska och samtidigt mjuka formspråk.

carolineflindt-weekelydelights-02.jpg

 Efter att ha deltagit i tv-programmet 'Løvens hule' på DR1 har Urban Garden Company har fått entreprenören Ilse Jacobsen med som investor och i forbindelse med detta har den danska webbutiken börjat designa egna produkter. 'Urban gardening' är mer populärt än någonsin, så det blir spännande att följa firmans utveckling. Deras fina ekologiska fröpaket är perfekt presentidé till statsbor som drömmer om att skapa sin egna lilla grön oas.

carolineflindt-weekelydelights-06.jpg

Via Retro Villas insta upptäckte jag Ferm Livings fina doftljus, härligt med lite rustik look, eller hur?

carolineflindt-weekelydelights-05.jpg
carolineflindt-weekelydelights-03.jpg

Moshi Moshi Mind har lanserat 2 snygga och goda nya örtteer som gärna får komma hem och stå på min tehylla. 

carolineflindt-weekelydelights-08.jpg

Meli Melis soffor är så himla fina, häromdagen såg jag denna senapsgula version på deras insta och blev väldigt sugen på lite färg till vårt vardagsrum.

carolineflindt-weekelydelights-07.jpg
carolineflindt-weekelydelights-09.jpg

Klädbutiken Holly Golightly och Crème de la Crème à la Edgar har öppnat Pop-Up shop på Tullinsgade (en sidogata till lika charmerande Værnedamsvej), måste cykla förbi där snarast.

Weekly delights!!

Artilleriet har nu öppnat sin underbara julutställning, så om man vill komma i julstämning så skall man bara titta in i deras imponerande Göteborgsbutik.

Foto: @artillerietstore

Danska Elle Decorations julnummer är nu på gatan och ännu en gång har man lyckats skapa ett cool cover i toppklass. Bra jobbat!!

Foto: Line Thit Klein  Styling: Stine Langvad

 

I denna veckan har Johanna, Alice och Hanna aka Frukostfolket har haft brainstorming i Göteborg och gjort upp planer för 2017. Jag deltog på förra workshoppen och det var definitivt inte sista gången. Jag tror det är många med mig som är nyfikna på var och när nästa workshop skall hållas. Vågar man hoppas på Köpenhamn?

Foto: Alicej

I torsdags öppnade The Apartment sin julutställning skapad av fantastiskt inspirerande Helle Høgsbro Krag som är kvinnan bakom Crème de la crème à la Edgar . En riktigt mysig och lekfull utställning med mycket rött, precis i min smak.

Foto: @elledecorationdk

Häromdagen fick jag en inbjudning till den nya köksbutiken Kitchen & Beyond i Göteborg av den fantastiskt duktiga fotografen Fanny Hansson (som i övrigt tar alla underbara bilder för Artilleriet). Även om jag inte kunde delta så har jag njutit av deras vackra kök på avstånd via Fannys vackra bilder som visats både här och där i veckan som gått. 

Trendspottaren, designkonsulenten och inte minst instagramstjärnan Nina Bruun som tidigare arbetat hos danska Muuto har nu gått frilans, och i veckan höll hon tillsammans med Brdr. Krüger ett pressevent för att fira firmans 130 års jubileum. Enkelt och vackert eller hur?

Foto: @asrosenvinge

I dag är det advent och precis som Malin hade jag missat att det var denna helgen. I går städade jag lägenheten och idag skall en del av vårt pynt upp, men precis som Malin så hoppar jag fönsterputsningen så jag kan lägga tiden på adventsmys med familjeni stället.

Fin 1:a advent till dig,

Kram Caroline