Lördagsutflykt till Millesgården

I lördags tog jag, min bror och hans fina familj bilen ut till Lidingö för att besöka Millesgården och äta lunch. Snön hade fallit över Stockholm så det var extra vackert att komma ut på denna ö med sina charmerande snötäckta gamla hus. Millesgården utgörs idag av en modern byggnad där det just nu är en fin utställning med Tove Jansson, kvinnan bakom Mumintrollen, och det allra mest spännande om du frågar mig, konstnären och skulptören Carl Milles privata hem som idag är ett museum. Båda husen har en fantastisk utsikt ut över vattnet och i den gamla privatbostaden hade man dekorerat alla rum med imponerande gröna jularrangemang. Jag älskar att få strosa runt i konstnärshem som detta och fantisera om det liv man levt här. Jag kan varmt rekommendera ett besök här och speciellt om sommaren då man kan fika ut och njuta av den imponerande vyn mot vattnet.

 

Julmys på Rosendahls Trädgård

I torsdags eftermiddag när vi var färdiga med dagens jobb åkte min kompis A och jag ut till Rosendahls Trädgårdscafé för att köpa lite julfika. Jag ÄLSKAR detta ställe, men har bara varit här på sommaren så jag gick bananas med min kamera för att fånga den härliga julstämningen.

Kolla in detta fantastiska fönster!!

Min absoluta favoritfärg.

Inne i den lilla butiken doftade ljuvligt av saffran och pepparkakskryddor, skulle önska man kunde ta med lite av doften hem.

Saffransbullarna med socker på och den mjukpepparkakan smakade gudomligt till eftermiddagskaffet.

Åker du till Stockholm så kan jag varmt rekommendera ett besök här både vinter och sommar!